Gotowanie z dziennym wyprzedzeniem
- 139 Views
- Redaktor zposiedlisko.edu.pl
- 24 maja 2019
- Posiedlisko radzi i uczy
Wydaje się wielokrotnie, że ugotowanie czegoś w ciągu dnia graniczy z cudem. To jeden z powodów, dla których decydujemy się jeść poza domem, korzystać z fast-foodów i żywności dostarczanej na wynos lub cateringu firmowego. Wszystko to pozostawia jednak spore luki w budżecie domowym – posiłki gotowe są dużo droższe, niż ugotowane samodzielnie z produktów dostępnych w domu. Ale to także spore wyzwanie dla organizmu, gdyż takie pożywienie często jest wysoko przetworzone, a przez to ma w sobie dużo tłuszczu i dodatkowych substancji konserwujących, przy minimalnej zawartości prozdrowotnych składników jak chociażby błonnik czy witaminy i minerały. Skutecznym sposobem na poprawienie tego bilansu żywieniowego jest samodzielne gotowanie posiłków – także do pracy. Umiejętnością przydatną do tego jest planowanie zakupów i racjonalne gotowanie – nie wyrzucanie resztek pokarmów z obiadu czy nawet dnia poprzedniego jest tutaj podstawą. Warto przygotować sobie patenty na gotowanie jednego posiłku na przynajmniej dwa dni. Przykładową kaszę z warzywami czy owocami można spożyć najpierw na kolację, a następnego dnia mieć już pożywny i gotowy posiłek na rano.

- 4 stycznia 2021
Unikaj wszystkich używek
- 9 października 2020
Suplementacja kreatyny sposoby
- 7 sierpnia 2020
Czym jest bmr ?
- 24 czerwca 2020
Unikaj wszystkich używek
Suplementacja kreatyny sposoby
Czym jest bmr ?
Najlepsze ćwiczenia na płaski brzuch
Triceps skuteczne ćwiczenia
Jak przeanalizować własną kondycję ?
Dla kogo ocet jabłkowy ?
Co to jest Ayurveda ?