Gotowanie z wykorzystaniem wszystkiego
- 179 Views
- Redaktor zposiedlisko.edu.pl
- 25 maja 2019
- Posiedlisko radzi i uczy
Jedną z najbardziej pożądanych umiejętności w gotowaniu i planowaniu rodzinnego budżetu jest wykorzystywanie wszystkich składników na wiele sposobów. Klasycznym przykładem takiego rozsądnego korzystania z produktów, jest wykorzystywanie resztek z mięsa. Bardzo często szkielet ryby czy głowy od krewetek trafiają natychmiast po odkrojeniu do śmietnika. To samo czeka sporą część warzyw, zwłaszcza korzeniowych. Umiejętne połączenie tych części ze sobą w jednym garnku lub na patelni, razem z odrobiną soli i przypraw oraz oliwy, daje okazję do stworzenia wybornego i esencjonalnego sosu. Wiele rodzin marnujących takie możliwości na co dzień wydaje następnie pieniądze na sosy w formie popularnych gotowców, które zalewa się tylko wodą i nie mają nic wspólnego z pysznym sosem zrobionym bezpośrednio na składnikach z patelni. Przykładowe resztki brokułów z niedojedzonym makaronem z poprzedniego posiłu nie wymagają wielkiej wprawy, aby po drobnych zabiegach nadawać się do idealnej zapiekanki. Ponowne przygotowanie pożywienia, które w innej formie trafiłoby do śmieci, to dowód na głębokie zrozumienie filozofii zdrowego i harmonijnego życia.

- 4 stycznia 2021
Unikaj wszystkich używek
- 9 października 2020
Suplementacja kreatyny sposoby
- 7 sierpnia 2020
Czym jest bmr ?
- 24 czerwca 2020
Unikaj wszystkich używek
Suplementacja kreatyny sposoby
Czym jest bmr ?
Najlepsze ćwiczenia na płaski brzuch
Triceps skuteczne ćwiczenia
Jak przeanalizować własną kondycję ?
Dla kogo ocet jabłkowy ?
Co to jest Ayurveda ?