Awokado największe plusy
- 164 Views
- Redaktor zposiedlisko.edu.pl
- 6 maja 2019
- Posiedlisko radzi i uczy
Dzięki zawartości kwasu oleinowego, awokado przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi, a zawarty w owocach potas oddziałuje korzystnie na proces regulacji ciśnienia krwi. Z tego powodu, warto zastanowić się nad włączeniem awokado do swojej diety. Awokado jest owocem, który charakteryzuje się bardzo dużą zawartością tłuszczu. Możemy go z tego powodu wykorzystać między innym di smarowania pieczywa. Z powodzeniem zastąpi nam masło, a przy tym będzie o wiele zdrowsze, ponieważ kwasy tłuszczowe zawarte w tych owocach przyczyniają się do ochrony serca, a kwas oleinowy obniża cholesterol. W porównaniu do innych owoców, zawartość tłuszczu w awokado jest naprawdę wysoka. Średniej wielkości owoc ważący 270 gramów zawiera aż 41 gramów tłuszczu, podczas gdy inne owoce zawierają go w śladowych ilościach mieszczących się granicach 0,2 do 0,4 grama. Powinniśmy jednak pamiętać, że jest to tłuszcz wywierający dobroczynne działanie na organizm człowieka, oprócz tego, że obniż poziom cholesterolu, kwas oleinowy przeciwdziała powstawaniu nowotworów piersi i prostaty.

- 4 stycznia 2021
Unikaj wszystkich używek
- 9 października 2020
Suplementacja kreatyny sposoby
- 7 sierpnia 2020
Czym jest bmr ?
- 24 czerwca 2020
Unikaj wszystkich używek
Suplementacja kreatyny sposoby
Czym jest bmr ?
Najlepsze ćwiczenia na płaski brzuch
Triceps skuteczne ćwiczenia
Jak przeanalizować własną kondycję ?
Dla kogo ocet jabłkowy ?
Co to jest Ayurveda ?