Warzywa to dla nas najlepsze i naturalne źródło witamin i mikroelementów. Powinny one każdego dnia znajdować się na naszych talerzach w formie nieprzetworzonej i niepoddanej obróbce cieplnej. Tylko wtedy zachowują one maksimum swoich wartości odżywczych. Co robić poza sezonem, kiedy w pełni możemy cieszyć się świeżymi warzywami? Zazwyczaj sięgamy po mrożone warzywa w torebkach lub też przetwory stworzone latem. To jednak nie jedyne wyjście. Co jakiś czas warto zaglądać do sklepów warzywnych – nawet zimą zaoferują nam one wiele świeżych warzy. Po co warto sięgać zimą? Z pewnością warto szukać pomidorków koktajlowych – mają niezwykle ciekawy smak i posiadają tak samo wiele cennego potasu oraz sodu. Uzupełnią każdą sałatkę i sprawdzą się na kanapkach. Kolejne opcje to ogórki, papryka, różnorodne sałaty. W poszukiwaniu witamin warto również sięgnąć po egzotyczne owoce, których nie brak w Polsce zimą. Kiwi, pomarańcze, pomelo, granaty – jedźmy je na zdrowie i uzupełniajmy codziennie niedostatki witamin w organizmie.


Rola witaminy A w diecie sportowca.
Suplementy wspierające zdrowie kości – jakie wybrać?
Jakie są różnice między odżywkami WPC, WPI i WPH?
Jak wybrać najlepsze białko roślinne dla siebie?
Czy suplementy przedtreningowe są bezpieczne?
Suplementacja argininą – jak działa na organizm sportowca?